26-28 feb 2016 Theaterweekend, daar ontstaat elk uur wel iets bijzonders

Al weer voor het 14e jaar is er het Theaterweekend waar bewegingskunst voor God centraal staat. Dit keer is het in de voorjaarsvakantie. Een team van docenten en medewerkers (14 personen) staat klaar om er een bemoedigend en inspirerend weekend van te maken.

Het is een actief weekend gevuld met lessen van christen vakdocenten, die vanuit hun hart en liefde voor God lesgeven. De deelnemer kan zijn talenten ontwikkelen en inspiratie opdoen in hoofdvakken als: drama, moderne dans, toneel, mime, hiphop en vlaggen. Daarnaast zijn er allerlei workshops te volgen: clownerie, toneel schrijven, profetisch decoreren, vlaggen, choreograferen en aanbiddingsdans. Doel is: het talent dat God je heeft gegeven verder te ontwikkelen, en uiting te geven aan je geloof. Er wordt onderwijs gegeven over het Bijbels fundament voor kunst om visie te krijgen over hoe je met bewegingskunst kunt omgaan. Aan het eind van het weekend is een spetterende voorstelling te zien van alle klassen, waarbij je vrienden en familie mag uitnodigen.

De lessen worden gegeven door een fantastisch team van docenten, gesteund door gave medewerkers. Dit team werkt als vrijwilliger om de christenkunst in Nederland te helpen ontwikkelen.

Het weekend is opgezet door Carla Veldhuis, artistiek leider en dramadocent. Carla: "We doen geen kunst omdat het zo populair is in de wereld, maar omdat 'Gods hart vol is met creativiteit'. God gebruikt beelden en creativiteit op een bijzondere manier om tot mensen te spreken. We doen er goed aan ons hierin te verdiepen, omdat veel mensen niet door woorden maar door beelden worden geraakt."

Carla is zelf tot bekering gekomen tijdens een theaterproductie, en werkt als theatermaker graag met Bijbelse thema's en verhalen om iets van Gods liefde te laten zien. Een voorbeeld hiervan is 'Wandeltheater Dolorosa'. Carla zelf geeft lessen in drama. Als docent heeft ze vijf jaar leiding gegeven aan de drama-afdeling van de school voor evangelisatie Vorming & Actie. Met stukken als Frame en Regalia trad ze op in binnen- en buitenland. Daarnaast toerde ze met haar eigen gezelschap met danstheater ‘Waardeloos?’ Met haar levende standbeelden 'De beschermer' en 'Moederliefde' viel ze in de prijzen op de World Statues. Meer info over Carla kan gevonden worden op www.carlaveldhuis.nl.

Het Theaterweekend is van 26-28 februari 2016  op conferentiecentrum De Betteld te Zelhem (vlakbij Doetinchem). Het weekend is bedoeld voor gemotiveerde mensen van 14-60 jaar. Meer informatie over de weekenden kan worden gevonden op www.theaterweekend.nl. De prijs is € 152,- all incl. Studentenkorting € 20.-.