Wandeltheater Dolorosa een theater passion

Zie www.wandeltheaterdolorosa.nl voor meer info en kaartverkoop

Op 18 en 19 maart 2016 zal deze omvangrijke theaterproductie al voor het 8e jaar opgevoerd worden. Dit jaar opnieuw in Leiden. En er zijn weer 6 optredens op 18 en 19 maart (het stuk blijft elk jaar identiek).

Het stuk werd gemaakt door artistiek leider Carla Veldhuis; Gerrit van Wijngaarden en Hester Zoutman zijn uitvoerend producent en het stuk draait met 160 spelers/medewerkers.

De bezoeker wordt verwelkomd in de oude Hooglandse kerk en wandelt met een gids van scène naar scène. Doordat er bijna geen woorden worden gebruikt, en doordat het publiek rondloopt in de set, ontstaat er een bijzondere chemie.

Dolorosa laat je als bezoeker genieten van veel soorten levende standbeelden, dans en muziek. Ludieke uitstapjes, prachtige kostuums, vlaggendans, live muziek en danssolo's wisselen elkaar af en geven een weergaloos schouwspel. Citaat: "oog in oog met standbeelden die tot leven komen heb je het gevoel zelf in het stuk rond te lopen".

Kaartverkoop: www.wandeltheaterdolorosa.nl  kaarten vanaf € 12.00.

Recensies

Mirjam van der Vegt, schrijfster en spreekster
"Betoverend mooi, ontroerend theater dat je met beeld en klank brengt bij een verhaal dat bestemd is voor je hart. Juist doordat woorden wegvallen word je door alle schoonheid direct in je ziel geraakt."

Cirque du Soleil, Europe. Medewerker Suzanne Groen

"De diversiteit van 'Wandeltheater Dolorosa' sprak me erg aan. Prachtige zang, dans, toneel en de rode Roos, de verrassende Levende Beelden gedragen door een enthousiaste groep artiesten op een unieke locatie. Thuis gekomen had ik nog vele indrukken om over na te denken."

Nationaal kampioen

In 2009 won Carla's team met  het standbeeld De beschermer, uit Dolorosa, de 1e prijs bij World Statues in Arnhem (Renske Geertsema en Charlotte van Berkel).  Daarnaast ontvingen zij de juryprijs voor de beste ambacht. Dit beeld is te zien in Dolorosa.