Nu op dvd te koop: 'Danstheater Waardeloos?'

Via deze website (bestel),  duur 55 min., HD-kwaliteit. Dit is een verfilming van het indrukwekkende theaterstuk van Carla Veldhuis. Het is het evangelie in een notendop!  Een prachtige manier om je vrienden het evangelie te laten zien.

Inhoud: De kijker gaat terug naar het begin van de tijd, waar je engelen ziet en een machtig Schepper die een mens formeert. Hij blaast de mens leven in en geeft haar liefde en vrijheid. Een vijand ligt op de loer en probeert die innige band te vernietigen. In een verrassende tijdsprong belandt de kijker in het heden.

Hier vindt die mens zichzelf plotseling 50 jaar verder, als een oude angstige vrouw. Dezelfde geestelijke wereld is met haar mee gereisd en het onzichtbare wordt zichtbaar. Bezweken onder de druk van de vijand is zij verstrikt geraakt in angst. Zij voelt zich totaal waardeloos. Door een oud fotoboek krijgt zij zicht op haar leven en hoe zij in de knel is geraakt. Geholpen door de Schepper gaat zij een strijd aan om bevrijd te worden uit de banden van de vijand. Als toeschouwer van een spectaculaire strijd van Goed tegen Kwaad, begint zij een nieuwe identiteit te vinden.

Danstheater 'Waardeloos?' is een meeslepend dynamisch theaterstuk zonder woorden, op muziek, met humor en fraaie kostuums. Het is geschikt voor jong en oud. Het stuk wordt niet meer live gespeeld.


 

Recensie:  Kees Goedhart (voorzitter Stichting Opwekking, Stichting Zending en Gemeente)

"Deze dvd-opname is met zoveel inzet en liefde gemaakt dat het prachtige verhaal van het scherm afspettert. Alles komt nu nog dichterbij en komt meer uit de verf doordat de gezichtsuitdrukkingen nu veel duidelijker te zien zijn. De mens die geschapen werd naar Gods beeld en gelijkenis wordt door de vijand (satan) als waardeloos bestempeld. Als toeschouwer kun je niet anders dan onder de indruk raken van het verhaal, maar ook van de manier waarop alles wordt uitgebeeld en neergezet. Jezus komt tevoorschijn als overwinnaar en Hij maakt duidelijk hoeveel Hij van de mens houdt.

Als iemand met een groot hart voor zending zou ik dolgraag zien dat deze dvd zijn weg gaat vinden naar veel mensen (in binnen- en buitenland). Het is een prachtig evangelisatiemiddel. Mensen die zich Waardeloos voelen, mogen weten dat ze kostbaar zijn en geliefd!"


Geschiedenis van 'Danstheater Waardeloos?': In mei 2003 ging dit danstheaterstuk in première in de stadsschouwburg te Deventer. Met dit stuk heeft het team 4 jaar rondgetoerd. Het gezelschap bestond uit 12 spelers en 2 technici die elke keer tot in de verste uithoeken van Nederland reisden om op te bouwen, op te treden, af te breken, naar huis te rijden, spullen te stallen. Het trad op op scholen, conferenties, festivals, in kerken en gemeentes. Het team kijkt met dankbaarheid terug op de vele gave dingen die God gedaan heeft door de optredens heen. Uit het verleden is gebleken dat het stuk geen persoon ongeraakt heeft gelaten, en dat vele mensen erdoor bemoedigd zijn. Na jaren met veel plezier te hebben getoerd, vonden we het tijd om 'Waardeloos?' af te sluiten.

Danstheater 'Waardeloos?' Carla Veldhuis Drama Team presenteert met 'Waardeloos' een meeslepend theaterstuk. De traditionele theatervorm is opgeheven. Het stuk biedt het verhaal van de verloren zoon aan in de vorm van een verhaal zonder woorden, op een muziekmix van allerlei stijlen. Het verhaal is samengevoegd tot een dynamisch geheel, vol humor, met fraaie kostuums. Het is geschikt voor jong en oud. Het stuk wordt niet meer live gespeeld.