Standbeelden

Levende standbeelden hebben een bijzondere dynamiek en zijn fascinerend om naar te kijken. Zowel jonge als oudere mensen blijven vaak lang staan kijken naar de standbeelden om te begrijpen wat er wordt bedoeld. In Carla’s beelden zit een goed stukje ambacht, ze lijken namelijk écht op steen, messing, brons of koper. Daarnaast vertellen de levende beelden via enkele wisselende poses een verhaal. Ze staan dus nooit alleen maar stil en vaak is er interactie met het publiek.

Thema’s
Carla vindt concepten uit de Bijbel een prachtige bron van inspiratie. Zo zijn er beelden als ‘Heb je vijand lief’, ‘Het musje’ en ‘De Beschermer’. Maar ook zijn er komische en interactieve beelden zoals Moederliefde en de rattenvanger. Met 2 van haar beelden viel zij (drie keer) in de prijzen op de standbeelden-kampioenschap de World Statues. Deze beelden ontving de publieksprijs, de prijs voor de beste inhoud en de ambachtsprijs.

Het ontwerp van een beeld word aan de wensen van de opdrachtgever op maat gemaakt. Het team Bestaat meestal uit 1 of 2 personen plus een begeleider. Het optreden van een levend standbeeld duurt tussen de 2-3 uur inclusief pauzes afhankelijk van de soort event. Waar het beeld het mooist staat en wat er wordt gebracht gaat altijd in overleg met de aanvrager.
Hebt u interesse in een levend standbeeld? Of wilt u een beeld laten ontwerpen? Neem dan gerust contact op met Carla.