Sculpturen

Naast schilderijen maakte Carla enkele sculpturen om te kunnen gebruiken tijdens het Theaterweekend. Deze torso’s worden vaak door anderen gebruikt voor bv. een begrafenis, feest of conferentie. Ze zijn levens groot, en mogen worden aangeraakt en gefotografeerd. De sculpturen zijn vertalingen van Bijbelverzen die Gods liefde weerspiegelen. 

De thuiskomst van de verloren zoon

is is een verhaal uit het Bijbelboek Lucas. Hier vertelt Jezus zelf een verhaal: dat Gods is als een goede vader. Deze sculptuur raakte veel mensen in de voorstelling Wandeltheater Dolorosa. Het origineel is (180 hoog. De sculptuur is gemaakt van klei, textiel en polyethureen. Het gezicht van een bevriende zendeling stond model. Zij werkten als bij leprozen.

Van dit beeld zijn kleine 3 D replika’s gemaakt van 60 cm hoog.

Gekend,

Deze torso is ook levens groot en Carla werd hiervoor geïnspireerd door psalm 139, 13 -15.U was het die mijn nieren vormde, die mij weefde in de buik van mijn moeder. Toen ik gemaakt werd door Uw handen, kunstig geweven in het verborgene, was mijn wezen voor u geen geheim. Uw ogen zagen mijn vormeloos begin, alles werd in Uw boekrol opgeschreven. Wat heeft U prachtige gedachten God.

God maakte notities toen Hij elk mens maakte. Een baby ligt in Jezus armen, in een boekrol/ dekentje. In deze boekrol beschrijft Gods plan voor haar: haar persoonlijkheid, haar unieke gaven en talenten. De boekrol waarin de baby ligt begint vanaf Zijn schouder (autoriteit). De navelstreng van het kindje gaat van Gods hart naar haar buikje. Eerst werd je geboren in Gods hart.

Priceless

Deze sculptuur maakte Carla voor IJM Nederland. Een organisatie die slaven bevrijdt.

Je ziet de vreselijke realiteit van een kind-slaafje in een kooi…ze heeft lingerie aan en een prijskaartje van 5 dollar aan haar armpje. Achter haar rug verbergt ze haar knuffeltje want ze mag geen kind zijn. Op de kooi zit een duif met een gouden draad in zijn bek die naar beneden loopt en een traan vangt op haar wang. Elk kind is belangrijk, gezien en waardevol. Elke strijd tegen dit onrecht is Gods strijd.