Wandeltheater Dolorosa

Wandeltheater Dolorosa trekt al 12 jaar duizenden bezoekers uit heel Nederland en België met Pasen. Dit evenement verrast de bezoekers met 13 verschillende scenes uit het leven van Jezus Christus. Via vele levende standbeelden, moderne dans, toneel, live muziek en beeldende kunst wordt het verhaal verteld; zonder woorden maar vol emotie. Een gids leidt de bezoekers langs de verschillende onderdelen uit dit schouwspel.
Door kijken, luisteren en beleven komt het verhaal tot leven. Sterker nog, bezoekers staan er middenin. Het theater vol hoop en verbinding. Daardoor is het geschikt voor alle leeftijden en kunnen ook gezinnen (het verhaal van) Pasen beleven.
Wandeltheater Dolorosa is uitermate geschikt voor mensen – van jong tot oud – die het Paasverhaal op een indrukwekkende en interactieve manier willen beleven. Het wandeltheater duurt ongeveer 1,5 uur per voorstelling en per dag vinden er 3 identieke voorstellingen plaats.
• Het stuk is zeer goed te volgen voor doven, slechthorenden en anderstaligen.
• Het is een wandeltheater waarbij de bezoekers in en rondom de locatie wandelen, onder leiding van een gids.
• Geschikt voor kinderen, wel onder begeleiding van een volwassene.
In 2019 vindt het stuk plaats in Haarlem op zaterdag 6 en zondag 7 april. Kijk voor meer informatie en tickets op www.wandeltheaterdolorosa.nl.

Recensies

• Mirjam van der Vegt, schrijfster en spreekster
“Wandeltheater Dolorosa is een betoverend mooi, ontroerend theater dat je met beeld en klank brengt bij een verhaal dat bestemd is voor je hart. Juist doordat woorden wegvallen word je door alle schoonheid direct in je ziel geraakt.”
• Suzanne Groen, medewerker Cirque du Soleil Europe
“De diversiteit van Wandeltheater Dolorosa spreekt me erg aan. Prachtige zang, dans, toneel, de rode roos, de verrassende levende beelden… En dit alles gedragen door een enthousiaste groep artiesten op een unieke locatie. Thuisgekomen had ik nog vele indrukken om over na te denken.”