Over Carla

Creativiteit is Gods cadeau aan ons

Carla is getrouwd met Giovanni en moeder van twee tienerzoons. Als theatermaker en dramadocent beeldt Carla verhalen uit die te maken hebben met identiteit en liefde. Ze vertelt verhalen via dans en drama vanuit Gods gedachtegoed. Carla kent de impact van deze kunstvormen als geen ander: zij kwam zelf als tiener tot geloof door een groot theaterstuk. Die ervaring gunt zij iedereen. Daarom inspireert zij anderen al meer dan 30 jaar via rake voorstellingen, indrukwekkende optredens van levende standbeelden en bezielende trainingen en workshops.
Creativiteit/kunst is Gods cadeau aan ons.

Deskundig
Carla heeft een volle rugzak met ervaring in de creatieve wereld. Zo maakte zij succesvolle theaterstukken in binnen- en buitenland: Regalia, Frame, Danstheater Waardeloos? en Wandeltheater Dolorosa. Carla won meerdere prijzen en werd Nederlands kampioen met haar levende standbeelden op het kampioenschap World Statues 2009.

Krachten bundelen
Dagelijks zet Carla zich met veel toewijding in voor stichting Arts Alive. Deze stichting laat gaven en talenten op het gebied van kunst tot bloei komen zodat die ter ere van God ingezet kunnen worden. Tijdens de activiteiten met de aangesloten kunstenaars staat Hij centraal. Zij geloven dat hun creativiteit van God komt en weerspiegelen die met overtuiging. Carla is de kunstzinnige motor achter Arts Alive. Jaarlijkse projecten zijn Arts Summit, het Theaterweekend en Wandeltheater Dolorosa. Daarnaast zijn er regelmatig optredens van Carla’s levende standbeelden en Danstheater HomeRun.

Levensgebeurtenis
Als tiener werd Carla geraakt door een theaterstuk. Van het ene op het andere moment ervaarde ze hierdoor de liefde van God. In deze levens veranderende omslag ontdekte zij ook de impact van uitbeelden. Het bleek de reden van haar bestaan, en ze wilde haar gaven en talenten inzetten voor God. Carla zette projecten op die het verhaal van God vertelden. Zij wilde mensen op ene innovatieve  manier kennis laten maken met al het moois uit Gods gedachtegoed, zodat dit ook hun leven kon veranderen. Ze schreef succesvolle theaterstukken, trad op met enthousiaste teams en raakte talloze anderen met haar producties. Niet alles ging even makkelijk, maar Carla en haar man bleven hun vleugels onvermoeid uitslaan.

Drijfveer
In de loop der jaren groeide Carla uit tot een bekende inspirator. Ze had nooit de droom om bekend te worden, wel de droom om voor veel mensen te kunnen spelen. Om anderen te motiveren met de boodschap die haar zo krachtig bereikte. Die instelling is nooit veranderd. Carla: “Ik begon te geloven door een theaterstuk. Het was als een blikseminslag, die mij 180 graden omzwiepte in mijn levensvisie. Mijn technische scholing liet ik achter me. Ik wilde nog maar een ding; laten zien wat er voor moois uit Gods woord te halen was voor het echte leven.” Zij werkt ook vandaag nog met dezelfde insteek: het draait niet om ons, maar om God. En juist daardoor weet Carla nog steeds veel mensen (dieper) kennis te laten maken met het geloof.

Stichting Arts Alive zet Carla in voor voorstellingen, optredens van levende standbeelden, trainingen en workshops.