Nieuw theaterstuk ‘To pay’.

Dit theaterstuk ‘To pay or not to pay” door theatermaker Carla Veldhuis en Jan Draaijer laat kijkers genieten van verhaal vol humor, ontroering en diepgang. De onvergetelijke liedjes zijn van de hand van Mireille van Andel. Het geheel duurt 70 minuten en wordt opgevoerd door een team van 8 personen: prof. acteurs en trainees. Deze voorstelling past erg goed in een zondagochtend-dienst, voor de hele gemeente, vanwege de componenten worship en inhoud, op een creatieve manier. Het doel van de voorstelling is om de kijkers, met veel humor en diepgang mee te nemen en inzicht te geven in hun eigen hart.

‘To Pay or not to pay’ laat maffe perikelen van een huishouden zien waar herkenbare situaties en liedjes elkaar afwisselen. Één etentje gooit alles volledig op zijn kop en heeft grote gevolgen voor iedereen. Er worden live liedjes gezongen, grappen gemaakt en diepe dingen gedeeld. De voorstelling is geschikt, te volgen, voor kinderen vanaf (ongeveer 6 jaar).

Welkom bij onze gratis te bezoeken voorstellingen in 2024:

 • 28 jan. 10.00 Heereveen
 • 25 feb. 10.00 regenboog Zuid, Veenendaal
 • 3 maart 10.00 Nieuwegein, Nedereindseweg 4
 • 7 april  10.00 Zevenhuizen GR de Levensbron
 • 21 april 10.00  PKN De Lier, Kon. Wilhelminastraat 1 
 • 9 mei 15.30  Opende GR, Strandheemfestival Sicco Kits
 • 6 juli 19.30 Theaterweekend Marienkroon Nieuwkuijck
 • 8 september 10.00 baptistengemeente Appingedam
 • 15 september  10.00 Evangelische Gemeente Emmen
 • 20 okt. open
 • 3 nov. 10.00  PG Morgenstond Zoetermeer
 • 17 nov. 10.00 PInkstergemeente Amsterdam Arent Janszoon Ernststraat 302-304
 • 8 dec open

Wil je ons ook uitnodigen in jouw gemeente, dat kan. In 2024 en 2025 zijn we te boeken in jouw gemeente op een zondagochtend, of avond. Vraag naar de info bij onze manager via info@zijschittert.nl

Ons team; Erik van Dijk, Marijn de Vink, Jan Draaijer, Mireille van Andel, en Marleen Baan, Mayke Slootweg en Giovanni Veldhuis (Licht).

Technische info voorstelling “To pay or not to pay” 

Om zo goed mogelijk voor u te kunnen spelen, hebben wij hier de technische benodigdheden voor u op een rijtje gezet. 

De voorstelling We introduceren het stuk zelf, en doen met onze professionele muzikante (op de elektrische piano) een korte worship. De voorstelling wordt in ongeveer 70 minuten ononderbroken gespeeld/ Aan het einde wordt er met een kort nawoord afgesloten door maker Carla Veldhuis. Hierna de zijn de spelers beschikbaar om met het publiek te bidden/ praten. Het stuk is indrukwekkend mooi, het maakt veel los bij kijkers en dan is het fijn als er van de aanvrager ook gebedsmensen beschikbaar zijn. 

De opbouw Ons team van 10 pers. bouwt alles in 2 uur op, podium en licht.  Geluid en geluidsman regelt de aanvrager.

Podium Het podium moet leeg zijn, minimaal 8 m x 4 m. diep en 40 cm. hoog. De zijkanten van het podium mogen verduisterd worden bv door vuilniszakken op de ramen te plakken  

Licht/Rook We nemen onze eigen licht-set en lichtman mee.  Hiervoor is het belangrijk dat er krachtstroom aanwezig is in het gebouw. Er worden 4 lichtmasten geplaatst. We gebruiken tijdens de voorstelling ook rook. Het is belangrijk dat eventuele rook/brandmelders voor de duur van de voorstelling worden uitgeschakeld of even afgedekt met een plastic handschoen, door de daartoe bevoegde personen. 

Geluid De aanvrager zorgt voor een goede geluidsinstallatie, geluidsman, en indien mogelijk enkele draadloze microfoons. De geluidsman ontvangt die ochtend de eenvoudige instructie voor het afspelen van onze 2 audio bestanden. Op de geluidstafel zit een ingang voor usb & mini-jack of tulp of laptop. Voor het podium, op een tafel, graag een of tweetal monitoren of side-fills.  Graag vernemen we of er een elektrische piano aanwezig is die we kunnen gebruiken. 

Kleedruimte  We hebben graag een eenvoudige ruimte voor ons team 4 x 4 m. met wat stoelen, 2 tafels en voldoende licht, en graag gordijnen die dicht kunnen. Spiegels zijn niet nodig. 

Promotie   We hebben een digitale poster en flyer die u van ons kosteloos kunt ontvangen. De aanvrager wordt gevraagd om zelf in hun omgeving via pr-kanalen intensief te promoten, we streven ernaar om veel mensen te kunnen bemoedigen. Wij zullen het optreden plaatsen op onze websites en op onze social media. 

Maaltijd Voor het team van 10 personen vragen we om een eenvoudige, gezonde maaltijd achteraf. 

Gebed We nemen graag de tijd om samen met de aanvragers te bidden vooraf. 

Nazorg Het is onze ervaring dat de voorstelling het publiek raakt. Het is fijn als de aanvrager er over nadenkt of er nazorg nodig is, die evt. met mensen kunnen bidden, napraten. 

Infotafel We plaatsen graag een info tafel van ons werk in de hal, op een van uw tafels. 

Financiën We werken met Theater “To pay or not to pay” zonder winstoogmerk. De betaling gaat naar onze reiskosten, huur van oefenruimtes, de opslag en materiaalkosten. Het spelen van de voorstelling kost ons 1200.- eu.  Bij een kleine gemeente vragen we om 1000.- te ontvangen. Het is onze ervaring dat een collecte na het theaterstuk alle onkosten vaak grotendeels vergoed.  

Om een optreden te boeken of andere vragen kunt u contact op nemen met Mayke Slootweg info@zijschittert.nl. 

RECENSIES GEMEENTELEIDERS

Wat een indrukwekkend theaterstuk heb je zondag in Menorah op de planken gezet. Het bracht het hart van Jezus zo dichtbij en raakte velen diep persoonlijk! Herkenbaar vanuit ons leven nu, humoristisch en het raakt je hart. Dankjewel. Ik mocht met iemand bidden die het aandurfde zich opnieuw aan Jezus over te geven nadat ze zich langere tijd van binnen voor Hem had verstopt. Prachtig! Jos de Rijk-Blom  Oudste Menorah Apeldoorn

Wat een mooi, helder, humoristisch en indringend stuk hebben jullie gemaakt. Schitterend. Dank dat we jullie mochten ontvangen. Johan Evenblij Voorganger.


Ik was Geboeid Van begin tot het eind. Tijdens de voorstelling werd ik binnen getrokken in een verhaal van verharding en vergeving. Tranen van ontroering en van het lachen wisselden elkaar af. Complimenten voor Carla en haar “amazing cast”. Richard van Oostrum

We hebben als gemeente met de vele gasten die er die zondag waren, genoten van het zeer professioneel uitgevoerde toneelstuk van Carla Veldhuis en Jan Draaier. Tijdens het toneelstuk komt het Woord van God op een indrukwekkende wijze tot leven, waarbij de uitvoering niet alleen getuigt van vakmanschap maar ook van diepgaand geestelijk inzicht. De acteurs brengen met geloof en eigenheid een indringende  boodschap over..

Wat dit toneelstuk echt onderscheidt, is de prachtige balans tussen lach en traan. De humoristische momenten zorgen niet alleen voor verlichting, maar versterken ook de menselijkheid van de personages en maken de boodschap toegankelijker voor een breed publiek. Tegelijkertijd weet het drama diepe emoties op te roepen, waardoor het publiek zich persoonlijk betrokken voelt bij de geestelijke reis en worstelingen die op het podium wordt weergegeven.

De combinatie van professionele uitvoering, geestelijk diepgang en emotionele reikwijdte maakt dit toneelstuk niet slechts een theatervoorstelling, maar ook een krachtig instrument voor evangelisatie. Het raakt de harten van de toeschouwers en we waren dankbaar om te zien hoe er, door dit toneel heen, mensen tot Jezus zijn gekomen. Albert van der Heide Voorganger I AM Loved