Nieuw theaterstuk ‘To pay’.

Dit tekst-theater, ‘To pay or not to pay” door theatermaker Carla Veldhuis en Jan Draaijer laat kijkers genieten van verhaal vol humor, ontroering en diepgang. Het wordt opgevoerd door een team van 8 personen: prof. acteurs en trainees. Deze voorstelling past erg goed op een zondagochtend-dienst voor de hele gemeente, vanwege de componenten worship en inhoud, op een creatieve manier. (in plaats van worship en preek). ‘Het doel van de voorstelling is om de kijkers via een bekend Bijbels verhaal, toch veel nieuws te leren en inzicht te geven in hun eigen hart.

‘To Pay or not to pay’ laat maffe perikelen van een huishouden zien waar herkenbare situaties en liedjes elkaar afwisselen. Één etentje gooit alles volledig op zijn kop en heeft grote gevolgen voor iedereen. Er worden liedjes gezongen, grappen gemaakt en diepe dingen gedeeld. De voorstelling is geschikt, te volgen, voor kinderen vanaf (ongeveer 8 jaar).

Welkom bij onze gratis te bezoeken voorstellingen:

  • 3 september, 14.00 EGZ in Zeist
  • 17 september, 10.00 I AM loved, Hendrik Ido Ambacht, Cascade gebouw
  • 8 oktober, 10.00 Bolsward
  • 15 oktober, 10.00 Apeldoorn, Menorah
  • 5 november, 14.00 ‘t Harde, de Fontein
  • 9 november, 10.00 Zottegem BE, de Hoeksteen
  • 10 dec. 10.00 Zutphen. Leef Zutphen
  • 25 feb. 10.00 regenboog Zuid, Veenendaal

Wil je ons ook uitnodigen in jouw gemeente, dat kan. In 2024 zijn we te boeken in jouw gemeente op een zondagochtend, of avond. Vraag naar de info bij onze manager: Mayke Slootweg via info@zijschittert.nl

Team; Peter Regelink, Marijn de Vink, Jan Draaijer, Mandy Wessling, Mireille Prakken, en Marleen Baan

Technische info voorstelling “To pay or not to pay” 

Om zo goed mogelijk voor u te kunnen spelen, hebben wij hier de technische benodigdheden voor u op een rijtje gezet. 

De voorstelling Het theaterstuk word in ongeveer 60- 65 minuten ononderbroken gespeeld. We introduceren het stuk zelf, en aan het eind wordt er met een kort nawoord afgesloten door maker Carla Veldhuis of door haar man Giovanni. Vooraf aan, of na het stuk, zullen wij enkele liedjes worship liedjes p[ de elektrische piano spelen. Na de voorstelling zijn de spelers beschikbaar om met het publiek te praten. Het stuk is indrukwekkend mooi, het maakt veel los bij kijkers en dan is het fijn als er nazorg beschikbaar is van de aanvrager. 

De opbouw Ons team van 8 personen heeft anderhalf uur opbouw tijd nodig, incl. soundcheck. We doen de podiumopbouw zelf.  

Podium Het podium moet leeg zijn. De benodigde afmetingen zijn: minimaal 8 m x 4 m. diep. De hoogte van het podium; minimaal 40 cm.  De gehele podiumvloer moet leeg zijn, en geen hoogteverschillen hebben. Het is belangrijk dat de zijkanten van  het podium enigszins verduisterd zijn. Bij raampartijen aan de zijkant van het podium graag de gordijnen dicht doen of vuilniszakken op de ramen plakken  

Licht/Rook We nemen onze eigen licht-set en lichtman mee.  Hiervoor is het belangrijk dat er krachtstroom aanwezig is in het gebouw. Er worden 4 lichtmasten geplaatst . We gebruiken tijdens de voorstelling ook rook. Het is belangrijk dat eventuele rook/brandmelders voor de duur van de voorstelling worden uitgeschakeld of even afgedekt met een plastic handschoen, door de daartoe bevoegde personen. 

Geluid De aanvrager zorgt voor een goede geluidsinstallatie, om onze muziekmix af te spelen, en een microfoon. Op de geluidstafel zit een ingang voor usb & mini-jack of tulp of laptop. Voor het podium, op een tafel, graag een of tweetal monitoren of side-fills.  

Graag vernemen we of er een elektrische piano aanwezig is en een microfoon die we kunnen gebruiken. 

Kleedruimte  We hebben graag een eenvoudige ruimte voor ons team 4 x 4 m. met wat stoelen, 2 tafels en voldoende licht, en graag gordijnen die dicht kunnen. Spiegels zijn niet nodig. 

Promotie   We hebben een digitale poster en flyer die u van ons kosteloos kunt ontvangen. De aanvrager wordt gevraagd om zelf in hun omgeving via pr-kanalen intensief te promoten, we streven ernaar om veel mensen te kunnen bemoedigen. Wij zullen het optreden plaatsen op onze websites en op onze social media. 

Maaltijd Voor het team van 8 personen vragen we om een eenvoudige, gezonde maaltijd achteraf. 

Gebed We nemen graag de tijd om samen met de aanvragers te bidden vooraf. 

Nazorg Het is onze ervaring dat de voorstelling het publiek raakt. Het is fijn als de aanvrager er over nadenkt of er nazorg nodig is, die evt. met mensen kunnen bidden, napraten. 

Infotafel We plaatsen graag een info tafel van ons werk in de hal, op een van uw tafels. 

Financiën We werken met Theater “To pay or not to pay” zonder winstoogmerk. De betaling gaat naar onze reiskosten, huur van oefenruimtes, de opslag en materiaalkosten. Het spelen van de voorstelling kost ons 1200.- eu.  Bij een kleine gemeente vragen we om 1000.- te ontvangen. Het is onze ervaring dat een collecte na het theaterstuk alle onkosten vaak grotendeels vergoed.  

Om een optreden te boeken of andere vragen kunt u contact op nemen met onze manager: Mayke Slootweg info@zijschittert.nl.